BNI-artikkelit

 

 

Jonni Vauhkosen Go On tarjoaa parhaat pelipaikat

Jonni Vauhkonen on jääkiekkouransa jälkeen työskennellyt jo reilun vuosikymmenen henkilöstöpalveluja tarjoavassa Go On Yhtiöissä. BNI-ryhmä Lahti Early Birds toimii yrittäjälle merkittävänä kontaktiverkostona.

 

Jonni Vauhkonen teki pitkän uran kiekkokaukaloissa mm. Rauman Lukon ja Lahden Reippaan riveissä. Hänen mielestään entiset ammattiurheilijat vähättelevät usein oman urheilu-uransa merkitystä siirryttäessä ns. normaaleihin töihin. ”Paineensietokyky, ryhmässä työskenteleminen, vastuu omasta tekemisestä ja tavoitteiden saavuttaminen ovat kaikki asioita, joita kohtasin päivittäin urheilu-uralla ja nykyään työssäni”, Jonni toteaa.

Kiekkouran päätyttyä v. 2003 Jonni teki muutaman vuoden myyntitöitä ja siirtyi sitten vuonna 2006 Go On Yhtiöille työntekijäksi, myöhemmin franchising-yrittäjäksi. Go On on suomalainen, henkilöstöpalveluja tarjoava ja jatkuvasti kasvava yritysketju. Palvelutarjontaan kuuluvat henkilöstövuokraus, suorarekrytointi, soveltuvuusarvioinnit ja koulutus. Go On soveltuu kattavasti lyhyistä määräaikaisuuksista toimitusjohtajatason suorarekrytointeihin. Toimipisteitä on tällä hetkellä 18 ja toimialueena on koko Suomi. 

”Toimin yrittäjänä ja yksikönjohtajana Lahdessa ja Hämeenlinnassa, ja tehtäviini kuuluu paljon hallinnollista työtä, kuten budjetointia, talouden ja kannattavuuden seurantaa sekä yhteydenpitoa asiakkaisiin”, Jonni kertoo. Hän on työn ohessa opiskellut mm. johtamista ja taloushallintoa sekä suorittanut henkilöarviointimenetelmien sertifioinnin. ”Työnhakijoiden kohtaaminen on meille tuttua ja meillä on kokemusta useista sadoista työhaastatteluista. Siksi meillä on kyky löytää asiakkaillemme sopivat työntekijät”, Jonni toteaa.

Kiekkouran myötä Jonni asui useassa eri kaupungissa, mutta sittemmin perhe asettui Lahteen. Perheeseen kuuluvat kumppani Tea, lapset Verneri, 12 v ja Sohvi, 14 v sekä Jessi-koira. Vapaa-aika kuluu kesäisin perheen kanssa mökkeillessä. Muun osan vuotta Jonni viihtyy edelleen jäähallilla lähes päivittäin valmentamassa poikansa joukkuetta, sekä pelaten itsekin Pulicans-höntsyjoukkueessa.

Jonni on ollut BNI-toiminnassa mukana reilun 3 vuoden ajan. Ryhmässään Lahti Early Birdsissä hän on aiemmin hoitanut puheenjohtajan ja tiedottajan vastuutehtäviä. Arjessa Jonnilla on jatkuvasti antennit ylhäällä sopivien suositusten löytämiseksi ryhmän liikekumppaneille. ”BNI:n kautta yritykseni saa merkittävän määrän liikevaihtoa. Lisäksi olen tutustunut huipputyyppeihin monelta eri toimialalta ja saanut paljon ideoita yrittäjyyteen”, Jonni listaa toiminnan etuja. 

”Jonni on huikea tiimipelaaja ja hän todella osaa toimia Givers Gain-filosofian mukaisesti. Liekö syynä hänen menestyksekäs kiekkotaustansa – vai onko asenne tullut äidinmaidon mukana? Kummin vain, hänen työtään BNI:ssä on ilo seurata ”, toteaa ryhmän konsultti Mikko Tukonen. Kuvassa Jonni vastaanottaa Mikolta kunniakirjan tuotuaan ryhmänsä liikekumppaneille kauppaa 500 000 euron edestä. 

 

Iida, Tampereen BNI-titaani

Tamperelainen Iida Repo johtaa digiajan mainostoimistoa PopUp Mediaa, joka on mukana BNI Tampere Titanium-ryhmässä. Jo opiskellessaan graafikoksi ja media-assistentiksi, hän teki päätöksen oman mainostoimiston perustamisesta. Nyt Iidalla on nuoresta iästään huolimatta takanaan jo 10-vuotinen ura yrittäjänä.

 

PopUp Median tyypillinen asiakas on uusi yritys tai kasvuyritys, jossa materiaalien uudistaminen ja markkinoinnin tehostaminen on ajankohtaista. Asiakkaille toteutetaan esim. yritysilmepaketti, materiaaleja verkkoon ja printtiin, nettisivut, verkkokauppa tai messuosasto. Myös video- ja äänibrändäyksen sekä radiomainostuotannon kysyntä on kasvussa.

Iidan arkipäivä koostuu erilaisista asiakastöistä ja yhteydenpidosta asiakkaisiin, yrityksen kehittämisestä sekä uusyrityskeskus Ensimetrin asiantuntijaneuvonnasta uusille yrittäjille. PopUp Mediassa eletään kasvun aikaa, tiimiä kasvatetaan kysynnän mukaan ja tulevaisuus näyttää lupaavalta.

Iida on ollut perustamassa Tampereen ensimmäistä BNI-ryhmää, Tampere Alphaa, jonka konsulttina hän toimi pitkään. Ryhmän rakentaminen vaati sinnikästä ja pitkäjänteistä työtä, olihan konsepti tuolloin Tampereella aivan uusi. Kun kaupunkiin myöhemmin perustettiin toinen BNI-ryhmä, Titanium, sai Iida myös oman yrityksensä mukaan toimintaan. Titanium on uudehko, mutta vakiintunut ja energinen ryhmä, joka kokoontuu tiistaiaamuisin Tampereen keskustassa modernilla Tullin Saunalla, rautatieaseman läheisyydessä. ”Ryhmässä mukana olo on ollut antoisaa alusta lähtien. Kuten kaikessa muussakin, oma aktiivisuus on avain menestykseen”, Iida toteaa. 

Iidan BNI-viikkoon kuuluu viikkokokouksen lisäksi suositusten antamista ja vieraiden kutsumista. Hän tapaa paljon yrittäjiä sekä työssään että vapaa-ajallaan ja kutsu BNI-aamuun on silloin aina paikallaan. Iida onkin aivan eliittiä hankkimaan BNI:hin uusia liikekumppaneita ja on yksi Suomen kolmesta kolmen timantin BNI-liikekumppanista (tuonut toimintaan mukaan vähintään 18 uutta liikekumppania). Seuraavan puolivuotiskauden hän toimii ryhmänsä puheenjohtajana. 

Iida on monelle tuttu myös Voice of Finland-laulukilpailusta. ”Debyyttialbumi on nyt viimeistelyä vaille valmis ja keikkoja tehdään yritystapahtumissa ja tilaisuuksissa”, Iida kertoo. Yritysten pyörittäminen ja matkustaminen kuuluvat Iidan ja hänen puolisonsa Antin arkeen ja vapaa-aikaan. Iida on myös aktiivinen liikunnan harrastaja ja kotikokki. Hän hikoilee mielellään kiireiselle sopivissa EMS-treeneissä, ja kun aikaa on enemmän, nyrkkeilysalilla hanskat tiukasti kädessä. Parhaat kotikeittiön reseptit jaetaan muillekin omalla Instagram-tilillä. 

”BNI-toimintaa suosittelen kaikille, jotka ovat valmiita panostamaan omaa aikaa ryhmän menestyksen eteen. Yrityksen tunnettuuden kasvattaminen, markkinointi ja myyntitoimenpiteet sekä kestävien yhteistyökumppanuuksien hankkiminen tapahtuvat BNI:n kautta luontevasti”, Iida toteaa lopuksi.

 

 

Hommissa Helsingin huipulla

Markus Saanon kattoyritys Housetek Oy on ollut mukana BNI-toiminnassa jo vuodesta 2014. Konsultti Sami Suvanto kutsui Markuksen aikoinaan kokoukseen ja sillä tiellä ollaan edelleen. 

Markus on koulutukseltaan poliisi ja lainvalvonnan ohessa hän toimi sivutoimisena talonmiehenä Helsingin keskustassa usean vuoden ajan. Tästä oli luontevaa siirtyä kiinteistöhuollon ja edelleen kattoalan yrittäjäksi. ”Huollamme kattoja pitkälti Helsingin keskustassa, jossa toimiminen edellyttää nopeaa, luotettavaa ja joustavaa palvelua”, hän kertoo.

Markuksen tyypillinen työpäivä alkaa Eva-tyttären kuljettamisella kouluun ja työasioiden hoitamisella puhelimitse autosta käsin. Tämän jälkeen hän käy läpi sähköposteja ja kirjaa tulleita työtilauksia ohjelmaan, josta työmiehet ottavat kiireellisimmät keikat heti hoitoonsa. Päivään kuuluu myös tarjouksien laskemista ja muiden yrityksen juoksevien asioiden hoitamista. Erityisesti kesäisin hän ehtii myös itse kattohommiin. Housetekillä on 24 h kattovuotopäivystys, joten lähtöjä keikoille saattaa huonoilla keleillä tulla milloin vaan.

Housetek suorittaa kattotöitä ympäri vuoden. Kesäisin työllistävät isommat urakat ja kattojen kuntokartoitukset, muina vuodenaikoina riittää kattovuotojen kartoituksia ja niiden korjaamista.

”BNI:n kautta olen saaneet mukavasti pieniä kattotyötilauksia ja positiivista näkyvyyttä yritykselle”, Markus toteaa. Hän arvostaa kovasti myös ryhmän kautta muodostunutta kontakti- ja kaveriverkostoa. 

Markus pyrkii pääsemään BNI Flow Stadin lounastapaamiseen viikoittain. Lisäksi hän miettii mahdollisia suosituksia, kutsuu vieraita, lukee viikon BNI-uutiset sähköpostista ja kirjaa suositukset BNI Connect-järjestelmään. Viime viikkojen ilon aihe on ollut ryhmän liikekumppanille annettu suositus, jossa kaupat toteutuivat ja kauppahinta oli n. 600 000 euroa. 

Markuksen pitkäaikainen harrastus lainelautailu vie miestä milloin Atlantille, milloin Helsingin edustalle aina meren jäätymiseen saakka. Surffauksen myötä syntyivät ideat myös kahteen trooppiseen kokous- ja juhlapaikkaan, joissa voi vaikka upottaa varpaansa lämpimään hiekkaan riippumatossa istuskellen. Uusimpana hankkeenaan tämä monialayrittäjä on rakennuttanut Portugalin rannikolle korkeatasoisen villan vuokrauskäyttöön. Markus suuntaa vesille aina kun aalto nousee ja aikaa liikenee. Kiireiselle yrittäjälle sopii haastava harrastus, jonka parissa on aina uutta opittavaa. 

Markuksen perheeseen kuuluu tytär, naisystävä ja hänen Paavo-koiransa sekä kaksi aavikkohamsteria, joista tytär huolehtii. Tulevaisuudelta Markus toivoo hieman tasaisempaa arkea ja enemmän aikaa itselleen ja perheelleen. 

 

 

BNI avaa Harri Juntusen Nerd Fuelille uusia ovia

Nerd Fuel Oy:n, eli tuttavallisemmin Nörttilän toimitusjohtaja Harri Juntunen luotsaa kuuden hengen tehotiimiä Helsingissä ja Kuopiossa. BNI on yritykselle niin tärkeä, että Harri on pyhittänyt kokonaisen työpäivän viikosta BNI-toimille. 

Harri ja BNI

Harri Juntunen tutustui BNI:hin reilut pari vuotta sitten yhtiökumppanin ilmoitettua, että nyt tarvitaan tonnin verran rahaa BNI-vuosimaksun maksamiseen. Harrista summa tuntui silloin melko suurelta ja hän halusi tietää, mihin firman viimeiset rahat olivat menossa. Harrin vierailtua Aviapoliksen ryhmässä Vantaalla, hän vaikuttui kuitenkin toimintamallista siinä määrin, että soitti välittömästi Kuopion konsultille Risto Rantaselle, ja ilmoitti lähtevänsä mukaan toimintaan. Siitä pitäen Harri on ollut poissa vain yhdestä ainoasta Kuopion kokouksesta. 

Harri toimi BNI Puijon ensimmäisen kauden puheenjohtajana, kunnes siirtyi auttamaan Ristoa toisen Kuopioon äskettäin avatun ryhmän, BNI Kuopio Timantin rakentamisessa. Risto ja Harri perustivatkin ryhmän ennätysajassa vain muutaman kuukauden aikana.Nyt Nerd Fuel on liikekumppanina molemmissa Kuopion ryhmissä.

”BNI on avannut ovia juuri sinne, minne olemme halunneet päästä: asiakkaisiin, joihin pääsy ilman henkilökohtaisia suosituksia olisi meidän kokoiselle yritykselle lähes mahdotonta”, Harri kertoo. Tällä hetkellä 80 % Nerd Fuelin uusista asiakkaista ja 30 % liikevaihdosta tulee BNI:n kautta. 

Ilman työtä näihin lukuihin ei kuitenkaan ole päästy. Viikkokokouksissa Harri kirjaa ylös kaikki haut mahdollisimman tarkasti, ja käyttää loppupäivän suositusten etsimiseen omasta puhelinluettelostaan, firman CRM:stä ja sosiaalisesta mediasta. Hän pitää joka viikko yhden tai kaksi 1-2-1-palaveria, toimii ryhmässä mentorina ja vetää myös Basic training-koulutuksia Riston apuna Kuopiossa. ”Viime keväänä järjestetyn Phil Bergin seminaarin mieleenpainuva hetki oli Philin esittämä kysymys siitä, kuinka moni on ottanut töistä vapaata tullakseen seminaariin. Pakko myöntää, että nostin itsekin käteni, mutta siinä kohtaan meni kaaliin, että tämä on työtä ja tätä täytyy oikeasti tehdä työnä”, Harri muistelee.

”BNI-vuosimaksun hinnalla saa aamun sanomalehdestä kengänpohjan kokoisen ilmoituksen. Samalla rahalla saat BNI:ssä välittömästi verkostoosi ihmisiä, joiden tehtävä on tuoda sinulle lisää asiakkaita. Sijoitetulla rahalla tapaat joka viikko useita uusia potentiaalisia asiakkaita ja tuot tuotteitasi esille useille kymmenille ihmisille juuri oikealla tavalla”, Harri miettii BNI:n etuja.

Oma ura

Harri Juntunen on yrittäjäperheen kasvatti, jonka työura alkoi isän pajalla Kuopiossa moottoripyörän sivuvaunuja ja peräkärryjä rakentaen. Opiskeltuaan merkonomiksi Harri työskenteli myyjänä matkapuhelinliikkeessä, josta parin mutkan kautta päätyi IT-alalle ratkaisu- ja palvelumyyjäksi. Työuralle mahtuu myös henkilöstövuokrausta ja mökkien vuokravälitystä. Nerd Fueliin Harri tuli mukaan reilut kolme vuotta sitten aluksi myyjäksi, sittemmin osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. ”Vaikutuin yrityksen potentiaalista ja osakkaiden osaamistasosta verrattuna muihin tutuiksi tulleisiin IT-yrityksiin”, Harri kertoo.

Nerd Fuel

Yrityksen palveluihin kuuluvat tietoturva- ja palomuuripalvelut, varmistus- ja huolenpitopalvelut, IT-laitteet ja tarvikkeet sekä ICT-konsultointi. Nerd Fuel toimii tiiminä, yhdistäen tehokkaasti IT-alan huippuosaamisen sekä monen eri alan tietotaidon.

Yrityksen palkkalistoilla on myyjiä ja teknikoita. Osaamisen, yritystoimintojen ymmärtämisen ja oma-aloitteisuuden lisäksi porukkaan pääsemiseksi vaaditaan paljon huumoria. ”Parasta on kun hommia pääsee tekemään hymy korvasta korvaan hyvällä tiimillä”, Harri naurahtaa.

Nerd Fuelin asiakkaita ovat kaikki yritykset kahden hengen Hulkon grillistä Suomen tietotoimistoon, jossa työntekijöitä on pari-kolme sataa. Työntekijöitä on 6, tietoturvan jälleenmyyjiä 20 ja aktiivisia asiakkaita n. 200, eikä kasvulle tunnu löytyvän rajoja. 

Harrin arkipäivän rytmi on kiireinen. Aamu alkaa sähköpostien läpikäymisellä, jonka jälkeen seuraa asiakasprojektien edistämistä, palavereita ja puhelinsoittoja. Jos joku liikekumppaneista tarvitsee apua, Harri auttaa parhaansa mukaan. Vastapainona työlle Harri viettää aikaa perheensä kanssa (vaimo sekä kaksi lasta), heittää frisbeegolfia, löhöilee ja katsoo elokuvia.

Tulevaisuus

Yrityksen tavoitteena on jatkossa tuoda leipää ja vähän leivän päällystäkin kymmenen työntekijän tarpeisiin. Tämä tarkoittaa euroissa n. 1,5 miljoonan liikevaihtoa, sama tulostaso säilyttäen. ”Henkilökohtainen haaveeni on oma vene, joka tulisi olla jokaisella Järvi-Suomessa asuvalla perheellä”, Harri pohtii. 

 

 

Suomen paras liikekumppani uskoo Givers gain-periaatteeseen

 

Kukkakauppayrittäjä Jenny Kallio lähti BNI-toimintaan täysillä mukaan: ystävät ja sukulaiset osaavat jo kysellä, löytyykö Jennyn verkostosta apua erilaisiin tarpeisiin.

 

Jenny Kallion yritys Turun Kukkaportti lähti mukaan BNI-toimintaan pari vuotta sitten, alusta asti täysillä. Joko Jenny tai hänen varahenkilönsä on aina mukana aamukokouksissa. 

Jenny käyttää oman ryhmänsä erilaisia palveluita lähes viikoittain ja lisäksi suosittelee verkoston yrityksiä ystävien, naapureiden ja sukulaisten tarpeisiin. Kukkakaupan asiakkaat ja työtoverit ihailevat usein Jennyn Tigosta hankkimia vaatteita tai Ukkosen optikolta ostamia silmälaseja. Heidät onkin helppo ohjata ostoksille näihin liikkeisiin. 

Jenny on kiinnostunut ryhmän muista liikekumppaneista ja miettii aina, miten voisi edistää kauppaa muille. Hän kuuntelee korvat höröllä, minkälaisia tarpeita ystävillä, sukulaisilla ja naapureilla on. Jennyn tuttavat ovatkin jo oppineet kääntymään hänen puoleensa erilaisissa arkielämän tarpeissa. Usein verkostosta löytyy sopiva ammattilainen avuksi. 

BNI-liikekumppanuus tarjoaa kukkakauppiaalle hyviä uusia kontakteja ja kaupan mahdollisuuksia. Osa yrityksistä ostaa viikoittain kukkia ja ostaapa moni useamman kerran kuussa kukkia myös omiin tarpeisiin. 

Suomen paras liikekumppani julkistetaan vuosittain. Valinta perustuu annettujen ja saatujen suositusten määrään sekä kokouksiin kutsuttujen vieraiden määrään. Jennyn saavutukset näissä ovat vertaansa vailla.

Jennyn mukaan BNI Turku-Åbo-ryhmä on mahtava, huumorintajuinen ja äänekäskin porukka ja kokouksiin tullaankin viihtymään aikaisesta kokoontumisajasta huolimatta. Jenny toimii ryhmässä ryhmäkoordinaattorina, mikä työllistää häntä viikoittain n. 1-2 h ajan. Hän suosittelee johtoryhmätehtäviä muillekin, jotka ovat valmiita tekemään ryhmän eteen hommia. 

Vapaa-ajallaan Jenny matkustaa mielellään, lukee ja katselee leffoja sekä hoitaa omaa puutarhaansa minkä ehtii. Koska suutarin lapsella ei ole kenkiä, Turku-Åbo-ryhmän viherpalveluyritys Entti rientää tarvittaessa apuun. Jennyn perheeseen kuuluu mies, 16-vuotias poika sekä kaksi sileäkarvaista mäyräkoiraa. ”Olen onnellisessa asemassa, sillä työ on myös harrastukseni, jota teen täydestä sydämestä”, Jenny toteaa. 

Turku-Åbo-ryhmän konsultti Aki Toivion mukaan Jenny on huippuluokan BNI-liikekumppani: aktiivinen, ulospäinsuuntautunut ja täysillä mukana toiminnassa. Suorapuheisena ryhmäkoordinaattorina hän on saanut myös muihin liikekumppaneihin vauhtia. ”Olisipa Jennyn kaltaisia enemmän niin Suomen BNI-toiminta lähtisi mahtavaan liitoon!” Aki toteaa.

 

 

Kouvolan Komioiden puheenjohtaja luottaa BNI:n viritettyyn puskaradioon

 

Britain’s got talentissakin esiintyneen taikuri-jonglöörin moottorisahanumerossa epäonnistuminen ei ole vaihtoehto.

 

Janne ja BNI

Janne Mustosen BNI-tarina alkoi alkuvuodesta 2017 vierailulla perusteilla olevassa Kouvolan Komioiden ryhmässä. Hän päätti täyttää hakemuslomakkeen samantien ja kun Kouvolan ryhmä avattiin virallisesti marraskuussa 2017, tuli Jannesta ryhmän puheenjohtaja. 

Janne on tästä luottamustehtävästä otettu, mutta toteaa samalla, että aluksi opeteltavaa oli paljon ja uudenlainen esiintyminen jännitti hieman. Nyt kun asioihin on löytynyt rutiini, hommat sujuvat hyvin. Puheenjohtajan tehtävä tuo mukanaan sekä valtaa että vastuuta ja jokaisessa kokouksessa tulee pystyä hyvään suoritukseen. Rivijäsen voi välillä istua hiljaa nurkassa, jos jonain aamuna koneet eivät meinaa käynnistyä.

Kouvolan Komiat on energinen ja iloinen ryhmä, joka Jannen mukaan elää vielä kuherruskuukauttaan. Ryhmän liikekumppanit tsemppaavat ja kannustavat toisiaan ja asioita tehdään iloisesti ja pilke silmäkulmassa, tosissaan muttei ryppy otsassa. Ryhmän todellinen potentiaali mitataan vasta tulevaisuudessa, kun esim. powertiimit on saatu kunnolla vauhtiin.

Jannen tyypilliseen BNI-viikko-ohjelmaan kuuluu Powerpoint-esityksen päivittäminen ajan tasalle kokousta edeltävänä iltana. Kokouspaikalle hän saapuu aamulla hyvissä ajoin, ohjaa väen aamiaiselle ja aloittaa kokouksen klo 7.40. Kokous loppuu klo 9 mennessä, jonka jälkeen on vielä aikaa kaupantekoon ja kuulumisten vaihtoon. Samana iltana Janne lähettää puheenjohtajan viikkokirjeen, johon tulee pari huomiota kokouksesta, ajankohtaisia asioita ja tiedottaja-Annin kokoamat viikon haut. Hän pyrkii myös pitämään yhden 1-to-1-tapaamisen viikoittain.

Jannen mielestä hyvä puheenjohtaja on reilu ja pyrkii huomioimaan kaikkia liikekumppaneita ja vieraita tasapuolisesti. Hyvä puheenjohtaja myös tarkkailee ryhmän kemioita ja toimintaa, tarvittaessa kannustaa tai ojentaa lempeällä mutta määrätietoisella kädellä, jos hommat alkavat lipsua liian kauas konseptista.

 

Oma ura

Janne kiinnostui taikatemppujen tekemisestä ja jonglöörauksesta n. 13-vuotiaana. Hän on vuosien varrella kouluttanut itseään jatkuvasti ja suorittanut mm. taikuuden täydennyskoulutuksen ja sirkustaiteen erikoistumisopinnot Turun taideakatemiassa. Nykyisessä show’ssaan Janne yhdistelee taikuutta, jonglöörausta ja stand up-huumoria – eteläkarjalainen iloinen ja välitön luonne antaa tähän hyvät valmiudet.

Nykyistä showtaan kehittäessään Jannen tavoitteena oli ja on edelleen tehdä mahdollisimman näyttävä jonglöörishow. Hänellä oli taannoin puutarhahommia varten kaverilta lainassa moottorisaha. ”Fiilistelin sitä ja mallailin sen heittämistä ja tuntui siltä, ettei se olisi ollenkaan mahdoton asia opetella”, Janne muistelee.

Janne kehitti esityksen, jossa jongleerataan kahta palloa ja yhtä moottorisahaa. Hetken aikaa hän oli esitykseen tyytyväinen, kunnes mieleen hiipi tyytymättömyys. Show’n lopetuksesta pitäisi saada kovempi ja parempi. ”Totesin, että kolme sahaa on enemmän kuin yksi. Niinpä ostin kaksi uutta sahaa ja harjoittelin kolmen sahan heittelyn. Sen jälkeen sahat ovat olleet kiinteä osa show’tani”, Janne kertoo. 

Moni saattaa miettiä, sattuuko moottorisahojen heittelyssä usein työtapaturmia. Jannen mukaan pieniä ruhjevammoja saattaa tulla sormiin silloin tällöin. Sahojen heittely on pitkän harjoittelun tulos ja sellainen temppu, jossa epäonnistuminen ei lähtökohtaisesti ole vaihtoehto. 

Janne päätti pyrkiä mukaan Britain’s got talentiin koska halusi kokeilla siipiään kansainvälisillä markkinoilla. Hänen moottorisahanumeronsa otettiin ohjelmaan ilolla mukaan. Vierailu oli hieno kokemus ja sisälsi paljon haastatteluja, odottelua ja lopulta myöhään illalla hienosti sujuneen esityksen. Jannen mielestä testi oli onnistunut, eli esitys on kansainväliset mitat täyttävä. Hän haluaakin nyt katsoa, mihin asti rahkeet riittävät: ”Jos saavutan kansainvälisen ura, se on hyvä. Jos kuitenkin jään Suomen omaksi kummajaiseksi, sekin on hyvä. Pääasia on, että olen antanut kaikkeni ja kääntänyt joka kiven”, Janne toteaa.

Mitä BNI sitten on antanut tälle kokeneelle viihdetaiteilijalle? Janne kertoo kokeilleensa monenlaisia markkinointikanavia, mutta kokee parhaaksi sen kun joku suosittelee häntä, eli käyttää vanhaa, perinteistä puskaradiota: ”BNI on mielestäni kuin viritetty puskaradio. Pari todella komeaa keikkaa on jo tullut, vaikka ryhmän toiminta on vasta alussa. Pidän myös arvokkaana BNI:n kautta tullutta verkostoa, josta hakea apua työn ja arjen tarpeisiin”, Janne kertoo. Viikkokokousten lisäksi hän on osallistunut isompiin BNI-tapahtumiin, kuten 10-v-juhlaristeilylle, jossa myös oli erinomaiset mahdollisuudet verkostoitumiseen. 

Jannen perheeseen kuuluu puoliso ja kaksi lasta, joten vapaa-aika pyörii vahvasti perheen ympärillä. Moottorisahajonglööri nauttii vaarasta myös vapaa-ajallaan ja harrastaa brasilialaista jujutsua: ”Siinä ei arjen murheet pyöri päässä, kun kamppailee kuristetuksi tulemista vastaan”, Janne naurahtaa.

 

 

Aki Toivio nauttii BNI-konsultin tehtävistä

Ihmistuntemus ja kyky tulla ihmisten kanssa toimeen auttavat tehtävien hoitamisessa. 

Piikkiöläisen Aki Toivion BNI-taival alkoi vuonna 2012 vierailulla Turku-Åbo-ryhmän kasvun päivässä. Ryhmässä edelleen vaikuttava mainostoimisto Jabadabaduun Eija Tammi oli kutsunut tuolloin painoalalla työskennelleen Akin ryhmän vieraaksi. 

Työpaikan vaihdoksesta huolimatta (2014) Aki jatkoi samassa ryhmässä liikekumppanina, nyt Lämpöpuisto Oy:n riveissä. Lämpöpuisto on suomalainen perheyritys, joka markkinoi polttonesteitä ja lämmitysöljyjä. Yrityksessä koetaan BNI erittäin merkittävänä lisäkaupan tekovälineenä. Yritys on saanut BNI:n myötä uusia asiakkaita ja löytänyt jatkuvia asiakassuhteita. Yrityksen liikevaihto on noussut peräti 2 miljoonan euron verran ja kiitoksia kaupoista muille yrityksille on kertynyt 431 000 euroa. 

Vuonna 2016 Aki päätti ryhtyä Mikko Tukosen ehdotuksesta Turku-Åbo-ryhmän konsultiksi. Hän kokee konsulttina toimimisen erittäin mielenkiintoiseksi ja antoisaksi, sillä tehtävässä saa tutustua uusiin ihmisiin ja toimialoihin.

Konsulttina toimiminen edellyttää Akin mukaan BNI:n ideologian syvällistä tuntemusta. Hyvä konsultti tulee toimeen ihmisten kanssa ja osaa tunnistaa ihmisten erilaisia tilanteita sekä tulkita heidän käyttäytymistään. Lisäksi tarvitaan oikeanlaista johtajuutta ja kykyä puuttua asioihin silloin kuin sitä tarvitaan, oli asia sitten positiivinen tai negatiivinen. Konsultin tulee myös huolehtia siitä, että liikekumppanit saavat rahalleen vastinetta suositusten ja kauppojen muodossa.

Aki käy BNI Hurricanen aamukokouksessa torstaisin. Konsultiksi ryhdyttyään hän vaihtoi ryhmää, sillä konsultti ei voi olla liikekumppanina samassa ryhmässä jossa toimii konsulttina. Kerran-pari kuussa hän käy Turku-Åbo-ryhmän kokouksissa. Puhelin- ja sähköpostiliikennettä riittää myös ja lisäksi Aki vetää 1-2 kk välein basic training-valmennuksia Turun alueen ryhmille. 

Yhtenä kohokohtana BNI-urallaan Aki pitää ensimmäistä kertaa, jolloin sai palkita ryhmän liikekumppanin siitä, että tämä oli tuonut muille liikekumppaneille yli miljoona euroa liikevaihtoa. Palkittu oli Henri Arvonen Adworks-yrityksestä. Nyt samaan saavutukseen yltäneitä on Turku-Åbo ryhmässä jo kolme.

Vapaa-aikanaan Aki harrastaa aktiivisesti liikuntaa sekä puuhailee vanhassa omakotitalossaan ja mökillään. Perheeseen kuuluu vaimo sekä kaksi espanjan vesikoiraa. Perheen neljä lasta ovat jo lähteneet maailmalle. 

”Hyvän BNI-liikekumppanin ominaisuuksia ovat mielestäni Givers gain-periaatteen sisäistämisen, avoimuus, rehellisyys ja halu tehdä töitä toisten menestyksen eteen” toteaa Aki Toivio lopuksi. 

The Latest From BNI View All