Online hakemusTulossa olevat ryhmätLöydä vapaa paikkaBNI in EnglishGold ClubBNI Finland KasvutiimiHaluatko liittyä BNI Finland tiimiin

 

 

 

Uusia kaupan mahdollisuuksia

BNI:n perusti tohtori Ivan R. Misner Yhdysvalloissa vuonna 1985. Sen jälkeen BNI-organisaatio on laajentunut tasaista tahtia ympäri maailmaa ja toimintaa on jo 73 maassa. 

BNI tarjoaa positiivisen, liikekumppaneita tukevan ja strukturoidun toimintamallin kaikille, jotka haluavat edistää omaa liiketoimintaansa suositusten kautta.

BNI:n tarjoama markkinointiohjelma vaatii aina myös sitoutumista. Menestyvimmät BNI-ryhmät toimivat joukkueena, jonka kaikki liikekumppanit ovat sitoutuneet auttamaan toisiaan suosittelemalla toisiaan aktiivisesti. 

Käytännön toimintamme selviää parhaiten, kun tulet vieraaksi kokoukseen.

Ellet löydä sinulle sopivaa paikkaa tai ryhmää esimerkiksi verkkosivujemme kautta, soita tai lähetä sähköpostia bni.fi sivuila olevasta "yhteystietoja" olevista linkeistä. Voit myös lähettää viestin mikko.tukonen@bni.fi tai soittaa 04005811110400581111.

Milloin BNI palaverit pidetään?

Useimmat ryhmät kokoontuvat viikoittain joko aamulla tai lounasaikaan. Liikekumppanit maksavat jokaisesta kokouksesta nimellisen hinnan, jolla katetaan kokouksen tila- ja tarjoilukustannukset.  BNI:n vieraana Sinulle tarjotaan tilaisuus pitää lyhyt ja tiivis puheenvuoro, jossa voit esitellä lyhyesti itsesi ja yrityksesi.

 Ota siis mukaan reilu nippu käyntikorttejasi, jotta voit jakaa niitä ryhmäläisille ja vieraille.

Jos päätät 1-2 vierailun jälkeen liittyä mukaan, olet velvollinen noudattamaan toimintapolitiikkaamme ja sääntöjä. Alla on niistä muutamia esimerkkejä.

  • BNI-ryhmään hyväksytään vain yksi edustaja kultakin toimialan sektorilta tai ammattiryhmästä.
  • Kaikkien liikekumppanien on edustettava ryhmässä päätoimialaansa, ei osa-aikaista liiketoimintaansa.
  • Osallistuminen on ratkaisevaa. Jollet itse voi osallistua kokoukseen voit lähettää paikalle sijaisen. 
  • Jokaisen liikekumppanin panos on avain koko ryhmän menestykseen. Henkilöiden tärkein tehtävä on tuoda suosituksia ja/tai vierailijoita omiin ryhmiinsä.

Jos olet jo päättänyt lähteä mukaan, mene valitsemaasi ryhmään ja ilmoita halukkuutesi ryhmän vetäjille. Hakemus menee ryhmälle käsiteltäväksi ja sinuun ollaan myös yhteydessä.

BNI toiminta antaa sinulle paljon etuja:

  • Näkyvyytesi kasvaa eri toimialojen ammattilaisten keskuudessa
  • Voit solmia bisnessuhteita, jotka kestävät jopa vuosikymmeniä
  • Saat käyttöösi työkaluja, joilla onnistut suosittelemaan ja verkostoitumaan tehokkaammin, mm. koulutusta ja mentorointia on tarjolla runsaasti.
  • Tuot näkyvyyttä, uskottavuutta ja tuottavuutta jokaiselle BNI ryhmässä olevalle

 

Kysymyksiä ja vastauksia

K: Voiko kuka tahansa liittyä ryhmään?

V: Otamme vain yhden henkilön per toimialan sektori. Joten jos olet vaikkapa asunnonvälittäjä ja meillä on jo yksi sellainen ammattilainen mukana, voimme suositella sinulle toista ryhmää. Toisaalta esimerkiksi asiantuntijoita ja konsultteja sekä muita osaajia voi olla useita ryhmässä - kukin edustaa omaa erikoistumisaluettaan ryhmässä. Usein he muodostavat myös tehokkaan "powertiimin".

K: Mistä tietää, että uudet liikekumppanit ovat hyvämaineisia?

V: Hakemuksessa pyydetään suosituksia, jotka tarkistetaan etukäteen.  Käytännössä tämä kriteeri täytyy jo sillä, että vierailijat tulevat kokouksiin jonkun toisen kutsumana tai ovat muutoin keskustelleet heidän kanssaan. 

K: Mitä tapahtuu, jos henkilö saa suosituksen, mutta suorittaa työnsä/palveluksensa huonosti?

V: Jokaisessa ryhmässä on ryhmänkomitea, joka tutkii tällaiset tapaukset.  Luonnollisesti on tärkeää, että niistä myös raportoidaan komitealle. Näin toiminnan laatu pysyy korkealla ja ei synny negatiivista ilmapiiriä.

K: Mitkä toimialat tai ammatit hyötyvät eniten BNI:stä?

V: BNI:ssä mukana olevan toimiala tai ammatti voi olla mikä tahansa. Jos Sinulla on tavoite ja olet sen saavuttaaksesi valmis uhrauksiin ja tekemään töitä, olet ehdottomasti sopiva henkilö ryhmäämme. BNI sopii kaikille toimialoille, mutta ei kaikille henkilöille. Suosittelemme kokeilla BNI:tä vuoden ja sen jälkeen ainakin tietää miten järjestelmä toimii henkilön kohdalla.

K: Mikä tarkoitus on tuoda vieraita kokouksiin?

V: Jokaista liikekumppania rohkaistaan tuomaan vieraita avoimilta toimialoilta ja lähes aina BNI palavereissa on mielenkiintoisia verkostoitumiskoulutuksia ja esityksiä. Sekin on hyvä syy tulla paikalle, sillä jokainen liike-elämän ammattilainen tarvitsee uusia ideoita omaan työhön ja bisnekseen.

K: Kieltävätkö eettiset säännöt joiltakin toimialoilta osallistumisen BNI-toimintaan?

V: BNI ymmärtää eräiden toimialojen eettiset periaatteet ja sen, että ne saattavat vaihdella eri maissa ja alueilla.  Siksi meidän on noudatettava oman toimialansa/ammattinsa eettisiä sääntöjä.  Siinä tapauksessa, että BNI:n yleiset säännöt ovat ristiriidassa ammattietiikan kanssa, toimitaan ammatin eettisten sääntöjen mukaan. Kannattaa huomata, että BNI:n ensisijainen tavoite on kouluttaa liikekumppaneita myös markkinoimaan ja kasvattamaan omaa liiketoimintaansa.

K: Jos olen erikoistunut oman alani sisällä, odotetaanko minun olevan asiantuntija myös muilla toimialani osa-alueilla?

V:Monet ammatit ovat laajoja ja usein ammatinharjoittajat erikoistuvat oman toimialansa sisällä. BNI ei edellytä eikä rohkaise ketään osallistumaan sellaiseen toimintaan, josta heillä ei ole riittävästi asiantuntemusta.  Päinvastoin, BNI kieltää ammatinharjoittajia toimimasta oman osaamisalueensa ulkopuolella.

K: Oma ammattini ei salli minun suoraan kaupitella osaamistani. Onko BNI silti oikea paikka minulle?

V: BNI:n ensisijainen tarkoitus on auttaa jäseniä kehittämään omaa bisnestään suositusten kautta ja kouluttaa heitä tehokkaaseen verkostoitumiseen.  Bisnesihmiset saavat asiakkaita, kun heidän asiantuntemuksensa tulee tunnetuksi ja myös muut alkavat arvostaa sitä.  BNI:ssä tarjoutuu mahdollisuus tavata liike-elämän ammattilaisia, joilla kaikilla on yhteinen intressi tutustua tehokkaisiin ja osaaviin ihmisiin.